Quantcast
Channel: Kommentarer til: Juleribbe med sprø svor
Viewing all 70 articles
Browse latest View live

Av: Hobbykokken

$
0
0

Ja, 3% av 1000 g er 30 g salt ;-)


Av: Marie Strand

$
0
0

Hei og god Jul. Og ikke minst tusen takk for en engasjerende blogg, jeg har blitt helt hektet på sous vide. Her i huset skal vi feire julen i morgen. Grunnet logistikk har jeg bare 24 timer til rådighet i vannbadet før jeg bør ha ribben i ovnen på 120 grader. Hva anbefaler du, forlenge sous vide tiden og forkorte tiden i ovnen eller?
Kjøttet har lagt i salt/natron lake i 2 døgn.

Til tross for juleferie, håper jeg du leser bloggen innimellom og forhåpentligvis får svar innen i morgen.

Takk igjen for at din blogg har vekket matlaginglysten til live igjen.

Av: HR

$
0
0

Hei og takk for en informativ og god artikkel.
Kjøpte økologisk ribbe av god kvalitet og besluttet gå for din metode 1.
Krydret ribben godt med salt og grovt pepper. Vakuumerte den og lot den ligge i tre dager på kjøl. Stekte den i form med litt folie under. Hadde hverken vann eller grønnsaker i formen, mot normalt.
Resultatet ble helt fantastisk! Har aldri smakt så godt svinekjøtt! Det ekle laget med fett som bruker sitte mellom svoren og kjøttet var smeltet vekk. Igjen var det møreste kjøtt og den sprøeste svor. Tusen takk!

Av: pusenmin

$
0
0

Hei! Jeg brukte Metode 1 og jeg har aldri hatt SÅ perfekt juleribbe. Tusen takk!

Av: Inge

$
0
0

På julaften lagde jeg ribbe til 200kr kiloen til perfeksjon med metode 1. Av vitenskapelig nysgjerrighet og av økonomiske årsaker gikk jeg i anledning nyttårsaften for en ribbe til 30 kr kiloen fra frysern på coop. Jeg kan herved rapportere om at prisen på kjøttet ikke har det spor å si for verken svor eller saftighet av kjøtt. Smaken på den dyre var muligens hakket fyldigere på den dyre, men det er vanskelig å si noe bestemt om. Til info byttet jeg ut surkål og poteter, med villris og hjemmelaget sursøt saus. Fantastisk godt for oss som begynner å bli lei av brunsaus og medister.

Av: Per Olav

$
0
0

Hei,
Prøvde metode 3 med en tynnribbe i dag.
Ribben ble fantastisk mør (som pulled pork), og svoren helt perfekt, men selve kjøttet var ganske så tørt.
Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men oppdaget mot slutten av ribbestekingen at stekeovnen min holdt ca 145 grader når den skulle stått på 120.

Kan dette være årsaken til det tørre kjøttet?

Av: Hobbykokken

$
0
0

Ja, det kan være lite tvil om at det er den høyere temperaturen som har ført til tørt kjøtt, ja…

Av: Marie Strand

$
0
0

Hei
Jeg brukte også metode 3. Til tross for at jeg ikke hadde mer enn 23 timer til rådighet i vannbadet, ble ribben med kjøttet fantastisk mørt. Har ny ovn og den har maxtemperatur på 230 grader, slik at det tok litt lang tid å få svoren sprø. Tenkte på å bruke varmluft, men var skeptisk på om kjøttet kunne bli tørt. Er mulig å kombinere varmluft og damp, men hadde jo brukt mange timer på 120 grader for å få tørket svoren, så det tok jeg ikke sjansen på. Kunne vel brukt grillelementet, men hadde ikke tid til å stå å følge med. Imidlertid brukte jeg det da vi ett par dager senere skulle ha rester, og svoren ble helt fantastisk og kjøttet saftig.

Tusen takk for en fantastisk blogg, den har gitt meg mange kjekke timers lesing. Og økt lysten til matlaging.

Marie


Av: Hobbykokken

Av: Marius A H

$
0
0

Det er vel ikke helt riktig å svare ja, da slike «bakers percentages» fungerer slik at mengdene oppgis i prosent av hovedingrediensen (ofte mel, her vann). Da skal man ikke redusere vannmengden tilsvarende med 3% (til 0,97 l slik HLx antyder).

Av: glennbechglenn

$
0
0

Siden svoren naturligvis er fjernet fra ribba tenkte jeg å putte den en tur i dehydratoren, siden jeg ikke har ultralydbad mener jeg… Har du vært inne på tanken?

Av: Frank Svoboda

$
0
0

Har aldri laget svineribbe før og siden jeg skal ha huset fullt på juleaften måtte jeg «prøvekjøre» ribbeoppskrift i forkant.
Lagde ribbe igår.
Gikk for Metode 2. Resultatet ble den beste ribba jeg noensinne har smakt!
Takk for inspirasjon til å prøve denne metoden.

Skylder deg en tjeneste,

Av: Johan

$
0
0

Har tidligere laget langtidsstekt buklist a la Andreas Viestad. Skal bli spennende å forsøke ribbe sous vide

Av: Pascal

$
0
0

Hei, jeg leser at noen anbefaler å steke ved 80 C i 10 timer, noen mener 90 C i syv timer mens du anbefaler 120 C i 8 til 10 timer. Det skjer vel noe når en går over 100 C?

Av: Hobbykokken

$
0
0

Hei!
Akkurat det har lite å si når det ikke er snakk om så veldig mange flere timer enn det. Det er også et poeng at feilmarginen på stekeovnen er ganske stor. Det er ikke noe særlig som skjer når man går over 100 grader. Bruningsreaksjonene (Maillard-reaksjonen) begynner først å blir synlige fra 140-160 grader og oppover og 100 grader er jo godt under det…

God jul!


Av: Hobbykokken

$
0
0

Hei!
1, Jeg bruker helst tynnribbe.
2. Nei
3. Jeg pleier å pepre etter den er ferdig stekt.
4. Jeg vet ikke hvorfor du nevner akkurat 10 grader, men man anbefaler ikke å oppbevare kjøtt i temperaturer over 4 grader. Pinnekjøtt og ribbe har veldig forskjellig utgangspunkt siden ribbe er ferskt kjøtt og pinnekjøtt har tørket lenge i tillegg til at det er saltet.

God jul1

Av: Hobbykokken

Av: Hobbykokken

$
0
0

1. Skru ned temperaturen og/eller dekke med folie noen timer under steking.
2. Den lave temperaturen gjør at mer fuktighet holder seg inne i kjøttet fremfor å lekke ut. Prisen å betale for supersaftig kjøtt er i dette tilfellet altså menglende kraft i panna under. No hacks..

God jul!

Av: Ståle

$
0
0

Vil ikke ribben bli tørket ut etter 4 timer på 120 grader ?

Av: Ribben

$
0
0

Ved metode 2: kjernetemperaturen kommer fort over 65 når man steker lenge ved 120 grader. Er det et problem? Bør man skru ned temperaturen? Ser at mange langstekte oppskrifter opererer med 75 grader?

Viewing all 70 articles
Browse latest View live